Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

 
@@
Новини » - Ремонтните дейности в община Павел баня продължават
Posted by SB on 2020/10/1 10:53:20 (666 reads )
Paste Water

@@
Новини » - Ремонтните дейности в община Павел баня продължават
Posted by SB on 2020/10/1 10:48:06 (730 reads )
asdadada

@@
Новини » - Ремонтните дейности в община Павел баня продължават
Posted by SB on 2020/10/1 10:47:43 (821 reads )
<div><span><font size="2">      Строително-ремонтните дейности в община Павел баня продължават, като бе поставена нова асфалтова настилка на улици в село Габарево. Лично кметът на общината Иса Бесоолу отиде на място, за да провери как се извършват ремонтните дейности. Заедно с колегата си - кмета на с. Габарево Милена Тисова, инспектираха полагането на асфалта от фирмата-изпълнител.</font></span></div>
<div><span><img border="2" hspace="2" vspace="2" width="300" align="absBottom" height="225" alt="" src="/UserFiles/Image/news/2020/09/IMG_0273.JPG" /><img border="2" hspace="2" vspace="2" width="300" align="bottom" height="225" alt="" src="/UserFiles/Image/news/2020/09/IMG_0274.JPG" /><img border="2" hspace="2" vspace="2" width="300" align="bottom" height="225" alt="" src="/UserFiles/Image/news/2020/09/IMG_0275.JPG" /></span></div>
<div><span><img border="2" hspace="2" vspace="2" width="300" align="bottom" height="225" alt="" src="/UserFiles/Image/news/2020/09/IMG_0276.JPG" /></span></div>sss

@@
Новини » - Ремонтните дейности в община Павел баня продължават
Posted by SB on 2020/9/17 9:17:25 (725 reads )
      Строително-ремонтните дейности в община Павел баня продължават, като бе поставена нова асфалтова настилка на улици в село Габарево. Лично кметът на общината Иса Бесоолу отиде на място, за да провери как се извършват ремонтните дейности. Заедно с колегата си - кмета на с. Габарево Милена Тисова, инспектираха полагането на асфалта от фирмата-изпълнител.

@@@
Новини » - Вандалски акт върху новостроящата се спортна площадка
Posted by SB on 2020/9/15 15:58:53 (978 reads )

Вандалски акт - ВИДЕО

Вандалски акт върху новостроящата се спортна площадка в парка на Павел баня. По проект се предвижда поставяне на видеонаблюдение, което ще бъде поставено незабавно. Опазвайте общото имущество. То е за вас..


@@
Новини » - Кметът Бесоолу с букет за всеки директор
Posted by SB on 2020/9/15 14:28:31 (815 reads )
      Днес в първия учебен ден директорите на учебните заведения е община Павел баня получиха по букет цветя от името на кмета Иса Бесоолу.  На всички той пожела спорна и успешна Нова учебна година, здраве, сили и успех! 
      Днес прага на павелбанските училища прекрачват над 1200 деца, като над 100 са първокласници. Други 450 деца ще посещават детските ясли и градини. 
      За пътуващите ученици са осигурени допълнителни автобуси, като кметът призова да се спазват всички мерки за безопасност и социална дистанция. 
      Новата учебна година започна успешно във всички училища, детски ясли и градини на територията на община Павел баня. 
На добър час!
 

@@
Новини » - Поздрав от кмета Иса Бесоолу по повод 15 септември
Posted by SB on 2020/9/15 7:03:00 (806 reads )
 
Уважаеми ученици, учители, родители, 
Скъпи първокласници! 
Днес е 15 септември! Една не само вълнуваща дата в календара, а и своеобразен празник за всички нас! Празник на жаждата за знание. Ден, в който отбелязваме тържеството на духа и устрема към познание! 
Мили първокласници, 
На 15 септември за първи път ще прекрачите училищния праг и от тук започва  едно от най-вълнуващите приключения във Вашия живот - това да навлезете в света на буквите, в света на науката. От сърце Ви желая жажда за знание, защото именно от него започва всичко! Не се колебайте да питате, да търсите, да искате, да настоявате да получите знание! Защото зад успеха на всяка личност стои именно знанието! 
На Вас ученици пожелавам да бъдете все по-упорити и следващи мечтите си! Мечтайте! Дерзайте! Учете! Успявайте! 
И макар че тази учебна година ще започне по малко по-нетрадиционен начин за всички Вас, това не бива да прекършва очакванията Ви за успехи и не бива да се отрази на работата на всеки от Вас! 
Скъпи учители, 
Вие отново ще сте тези, които ще бъдат натоварени с най-голямата отговорност, защото именно Вие трябва да предадете знанието, независимо от обстоятелствата. Бъдете силни и упорити, каквито винаги сте били! Защото това е учителството - да можеш да даваш, да учиш, да успяваш въпреки!
Пожелавам на всички Ви здраве, търпение и мъдрост! 
На добър час! 
 
Иса Бесоолу 
Кмет на община Павел баня

@@
Новини » - Кметът Бесоолу посети всички училища преди 15 септември
Posted by SB on 2020/9/14 19:11:05 (794 reads )
      Днес кметът на община Павел баня Иса Бесоолу посети всички училища на територията на общината и лично се увери в готовността им за откриване на учебната 2020/2021 год. Директорите от своя страна заявиха, че са напълно подготвени за присъствена форма на обучение в условията на COVID 19 и работата в училищата е организирана, съгласно насоките на МОН. Кметът Бесоолу пожела на всички спорна и ползотворна учебна година.

@@
Новини » - Павел баня е готова за новата учебна година
Posted by SB on 2020/9/9 13:41:42 (824 reads )
      “Всички действия от страна на община Павел баня за нормалното започване на новата учебна година са предприети”, заяви кметът Иса Бесоолу, който днес събра на работна среща директорите на местните учебни заведения. Те от своя страна информираха градоначалника за взетите мерки относно безопасното започване на учебната година в условията на коронавирусната инфекция. Редом с директорите на двете най-големи училища с общо 570 ученици, от които 370 пътуващи от населените места в общината, бе и представител на превозваческата фирма по общинската транспортна схема. 
      След като всички взеха отношение по безопасното пътуване на учениците, бяха единодушни, че: ще се спазват с точност часовете на отпътуване и пристигане, пътуването ще се осъществява с автобуси, а не с микробуси, като няма да се допускат правостоящи ученици в автобусите, законосъобразно ще бъдат издавани документите за пътуване, пътниците ще са с предпазни маски. 
      Учениците от с. Долно Сахране, където училището е закрито, ще бъдат превозвани с ученически автобус, който общината получи в края на 2019г. от Министерството на образованието и науката.
 

@@
Новини » - Иса Бесоолу: Благодаря на всички Ви, че показахме заедност
Posted by SB on 2020/9/9 9:40:52 (880 reads )
 Днес отбелязахме подобаващо празникът на нашата община Павел баня. Благодаря на всички Ви, че бяхме заедно и показахме единство! Бъдете здрави!

@@
Новини » - Павел баня отбелязва своя празник
Posted by SB on 2020/9/8 13:10:19 (711 reads )
“Честит празник на град Павел баня и на община Павел баня! С пожелание за здраве, благоденствие и заедност!”, с тези думи кметът Иса Бесоолу се обърна към жителите днес, когато китното подбалканско градче отбелязва своя празник. 
По този повод сутринта в храм “Рождество Богородично” бе отслужена архиерейска света литургия, която премина в литийно шествие.
Тази година, предвид мерките, свързани с коронавирусната инфекция, тържествата бяха отменени, но пък кметът Иса Бесоолу даде курбан за здраве на всички жители на общината. 

@@
Новини » - Павел баня празнува утре
Posted by SB on 2020/9/7 20:45:00 (697 reads )
 
 
Уважаеми съграждани, 
Скъпи гости, 
Утре Павел баня чества своя празник. Поради въведените мерки, свързани с коронавирусната инфекция, за да няма струпване на хора, отменихме тържественото отбелязване на празника, но празничната програма все пак ще се състои, макар и в съкратен вариант. 
Ето я и нея на 08.09.2020 г. (вторник): 
 
��09:00 часа -  Архиерейска Света литургия по повод празника на община Павел баня и храмовия празник на храма „Рождество Богородично";
��10:30 часа - Литийно шествие;
��11:00 часа - Водосвет и освещаване на празничния курбан;
��18:00 часа - Спортно състезание "Довиждане, щастливо лято!".

@@
Новини » - 70 500 лв. получи Павел баня за сметосъбиране
Posted by SB on 2020/9/1 9:38:34 (457 reads )
      Допълнително 70 500 лева получи община Павел баня в своя бюджет за дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване. Това стана след заявление на кмета Иса Бесоолу до Районната инспекция по опазване на околната среда - Стара Загора. Средствата са от специалната сметка в РИОСВ за отчисленията по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците и са приведени в бюджета съгласно Заповед № №168/08.07.2020г. на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по околна среда.Това ще облекчи значително разходите по сметосъбиране.
       „За шест месеца променихме системата на сметосъбиране и сметоизвазване и резултатите са видими. От днес съм разпоредил да се предоставят на гражданите, които са заплатили такса битови отпадъци, още 800 нови кофи за смет. Във връзка с опазване на чистотата много разчитам на контрола и отговорното поведение на своите съграждани“, апелира кметът Иса Бесоолу.
 

@@
Новини » - Иса Бесоолу: Вярата е на всички ни!
Posted by SB on 2020/8/31 9:35:43 (515 reads )
      Тържествено днес бе осветен новопостроеният храм “Свети Атанасий Велики” в павелбанското село Виден, средствата за чийто строеж бяха предоставени от община Павел баня. Освещаването бе извършено от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан в съслужие с местни свещеници. 
      Като кмет на община Павел баня, но и преди всичко като човек с голямо сърце, лично градоначачникът Иса Бесоолу даде курбан за здраве. Той бе категоричен в думите си: “Вярата е на всички ни! Никой не е по-голям от Бога и от хляба!”
      Към неговите думи се присъедини и зам.-кметът Йордана Енева, която тази сутрин бе сред миряните по време на първата света литургия. 
      По-късно, по време на специално дадения от кмета Иса Бесоолу обяд, градоначалникът благодари на Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан и духовниците за загрижеността към павелбанската общественост, като пожела здраве, мир и благоденствие на всички.
 

@@
Новини » Програма по повод освещаване на храма в с. Виден
Posted by SB on 2020/8/27 12:23:18 (501 reads )
ПРОГРАМА НА ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ
ПО ПОВОД ОСВЕЩАВАНЕ НА ХРАМ „СВ. АТАНАСИЙ“ С. ВИДЕН
 
29 август 2020г. (събота)
10:30 часа – Посрещане на гостите в центъра на с. Виден
11:00 – 11:30 часа - Посрещане на Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Киприан в потопената църква „Св. Атанасий“ в с. Виден и отслужване на празничен молебен.
 
30 август 2020г. (неделя)
9:00 – 9:30 часа – Посрещане на Негово Високопреосвещенство Митрополит Киприан в новопостроения храм  „Св. Атанасий“   с. Виден  и отслужване чин на освещаване на храм.
9:30 – 11:30 часа – Отслужване на първата света Литургия в храм  „Св. Атанасий“ с. Виден
11:30 – 11:45 часа – Слова от Митрополит Киприан и представител на Община Павел баня,  освещаване и раздаване на курбан в чест на празника.
 
Кметът на община Павел баня Иса Бесоолу осигурява транспорт за всички желаещи гости и съграждани от гр. Павел баня до с. Виден и обратно:
 
29 август 2020г. (събота) 
10 ч. от автогара Павел баня
11,30 ч. от центъра на с. Виден
 
30 август 2020г. (неделя)
8,30 ч. и 10,30 ч. от автогара Павел баня
12,30 ч. от центъра на с. Виден
 

@@
Новини » - Мащабното асфалтиране в община Павел баня продължава
Posted by SB on 2020/8/19 16:03:24 (509 reads )
      Полагането на асфалтова настилка в няколко от населените места в община Павел баня продължава. Днес кметът на града Иса Бесоолу посети село Манолово, където ремонтните дейности вече са в ход. Той се срещна и с кмета на селото Мурад Моллаахмед. Двамата бяха единодушни, че работата по полагане на асфалтова настилка върви добре и се спазват предварително планираните срокове. Асфалтират се ул. ”Кокиче” и ул. ”Княгиня Мария Луиза”. 
      Рехабилитацията на пътни настилки в село Манолово бе заложена в програмата и на двамата кметове в настоящите им мандати като такива.
 

@@
Новини » - Детската ясла в Александрово ще работи
Posted by SB on 2020/8/18 8:58:26 (516 reads )
       Окончателното решение на кмета на община Павел баня Иса Бесоолу от днес е, че Детската ясла в село Александрово НЯМА ДА БЪДЕ ЗАКРИТА. След назначаване на нов директор в детското заведение, броят на децата, които го посещават, нарастна. Детски ясли, освен в град Павел баня, са разкрити и в селата Габарево и Александрово. 
      /Снимките са от яслата в село Александрово./
 

@@
Новини » - Дългоочакваното асфалтиране в село Търничени започна
Posted by SB on 2020/8/18 8:54:05 (567 reads )
      Дългоочакваното асфалтиране в село Търничени започна. Днес на място бе и кметът на община Павел баня Иса Бесоолу, под чието ръководство стартира мащабното полагане на асфалтова настилка в населените места. “Крайно време беше поне основните пътни артерии в селата да се подновят”, заяви градоначалникът и допълни: “Продължаваме реновирането на пътната настилка и в други населени места, освен в село Търничени, а именно в: Александрово, Осетеново, Манолово, Тъжа, Габарево, Скобелево, Асен, Долно Сахране и Горно Сахране”. 
 

@@
Новини » - Откриваме новата църква в с.Виден в края на месеца
Posted by SB on 2020/8/13 9:22:37 (495 reads )
      На 30 август (неделя) ще бъде осветена и открита новопостроената църква „Свети Атанасий Велики“ в с. Виден. Негово Високопреосвещенство Старозагорският Митрополит Киприан ще отслужи тържествена Света литургия в съслужение със свещеници от епархията в деня на освещаването. Предходния ден ще бъде отслужен молебен и водосвет в „Потопената църква“ в края на селото. При строежа на язовир „Копринка“ през 1962г. храмът е бил потопен и жителите на село Виден са изселени в град Павел баня и село Долно Сахране.
 

@@
Новини » - Кметът на общината Иса Бесоолу откри ловния сезон
Posted by SB on 2020/8/2 10:05:44 (506 reads )
      Пожелавам здраве, радост и успешни излети на всички ловци от община Павел баня! 
Нека новият сезон ни донесе успехи в ловните спортове, изобилие в ловните райони, точен мерник и ценни трофеи!
С благодарност за успешната ни обща грижа за дивеча, с пожелание за сговор, веселие и НАСЛУКА!
 

@@
Новини » - Започна изграждането на спортна площадка в Павел баня
Posted by SB on 2020/7/31 13:49:54 (582 reads )
     Кметът Иса Бесоолу в присъствието на членовете на групата от родители и деца „Семейчовци“ постави началото на изграждане на спортна площадка с две игрища в парка на Павел баня. Това е спазено обещание от Бесоолу към младите хора, по чиято инициатива започна проектиране и изграждане на спортната площадка. Средствата за изграждането са изцяло от приходите на гражданите от град Павел баня, като част от тях са дарени от младите хора. „Семейчовците“ бяха инициатори и организатори на Коледния базар и в най-студените предколедни дни на площада пред Читалището набираха средства, които дариха на общината. Кметът Иса Бесоолу им благодари за подкрепата, като очаква следващото предложение на младите родители.
 

@@
Новини » - Асфалтирането в общината продължава
Posted by SB on 2020/7/25 18:53:00 (613 reads )
      Продължава асфалтирането в община Павел баня. Кметът Иса Бесоолу инспектира днес строително-ремонтните дейности в с. Александрово. Асфалтирането на улиците се изпълнява по план, като заложените средства се изразходват целесъобразно и под пряк контрол на административния орган.
 

@@
Новини » - Удължаваме програмата “Топъл обяд в условията на COVID-19”
Posted by SB on 2020/7/24 18:27:37 (515 reads )
      Кметът на община Павел баня Иса Бесоолу днес ще подпише анекс с Агенцията за социално подпомагане за удължаване на срока на програмата „Топъл обяд в условията на COVID – 19“. Така, ползващите услугата ще могат да продължат да го правят до 31 август 2020 г. 
      По тази програма вече четири месеца 170 нуждаещи се жители на общината получават безвъзмездно храна по домовете си. Още 35 жители по програма „Обществена трапезария“ ще получават безплатна храна до края на годината. 
      Общинската служба „Домашен социален патронаж“  обслужва ежедневно още 202 пенсионери, като таксата за предходния месец е била 32,80лева. 
 

@@
Новини » - Детските градини ще работят от 06:00 ч. до 18:00 ч.
Posted by SB on 2020/7/24 18:25:37 (507 reads )
      По разпореждане на кмета на общината Иса Бесоолу всички детски градини на територията на община Павел баня ще работят без прекъсване през летните месеци от 6:00 ч. до 18:00 ч. Издадена е заповед, с която директорите на детските заведения трябва да запознаят всички родители.
 

@@
Новини » - Павел баня - с нов градски часовник
Posted by SB on 2020/7/19 9:14:04 (524 reads )
От днес гр. Павел баня има нов градски часовник.  Той е разположен на емблематичната за града сграда Народно читалище „ Напред-1903”. Освен, че отмерва времето, часовникът показва и температурата. 
С монтирането на новата придобивка кметът на общината Иса Бесоолу изпълни поредното си обещание към гражданите и гостите на Павел баня. 
 

@@
Новини » - 183 години от рождението на Васил Левски
Posted by SB on 2020/7/19 9:10:51 (612 reads )
      Вече 183 години Апостолът на свободата Васил Левски продължава да е нашата мярка за човечност. Води ни, коригира ни, кара ни да сме отговорни към идеалите, обективизма и реализма му. 
      Днес кметът на община Павел баня Иса Бесоолу се преклони пред делото на Апостола на свободата и поднесе венец пред паметната плоча в Джанановата къща в с. Габарево в знак на признателност. Цветя бяха поднесени и от Милена Тисова - кмет на с. Габарево, както и от признателни граждани.
 

@@
Новини » - Децата на общината са нашето най-голямо богатство
Posted by SB on 2020/7/14 15:45:22 (555 reads )
      По предложение на кмета на община Павел баня Иса Бесоолу Милица Милушева – Царица Роза Павел баня 2020, започва активно участие в обществено-културния живот на общината. По нейни идеи е изготвена Програма за работа с деца през лятната ваканция, утвърдена от кмета Бесоолу. 
      Организатор на всички мероприятия е община Павел баня, която ще осигурява лакомства и награди за всички. Партньори са Народно читалище „Напред-1903” и сайта Pavelbanya.eu.
      От утре 15.07.2020 г. /срядя/ от 10:00 ч. в парковата зона на гр. Павел баня ще стартира Програмата за летни занимания на деца, която е под егидата на Царица Роза 2020, с лятна читалня под наслов „Да прочетем приказка, да се научим на мъдрост и доброта". Всички деца е добре да си носят книжка с любима приказка. А какви изненади е подготвила Царица роза 2020, можете да видите от Програмата.

@@
Новини » - Кметовете да засилят контрола на мерките срещу COVID-19
Posted by SB on 2020/7/9 16:07:55 (537 reads )
 
Към настоящия момент в област Стара Загора не се налага да бъдат въвеждани допълнителни мерки след обявените днес в национален мащаб от министъра на здравеопазването във връзка с COVID-19. Резултатите от лабораторните изследвания за вируса показват, че няма селективни огнища. Това стана ясно на среща на представителите на общините с областния управител на Стара Загора. 
10 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа в областта. 16 души от общо заболелите вече са хоспитализирани в болницата в Стара Загора. Две лица на средна възраст 60 г. са интобирани. Те са в критично състояние; имат и придружаващи заболявания. 
“Призивът на областния управител бе кметовете да засилят контрола по изпълнение на взетите мерки.”, заяви след срещата зам.-кметът на Павел баня Милена Кавръкова.
 

@@
Новини » - Нови мерки срещу COVID-19 обяви здравният министър
Posted by SB on 2020/7/9 16:06:37 (636 reads )
      Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви, че част от мерките ще бъдат възстановени заради COVID-19. Заповедта вече е факт и влиза в сила от 00:00 ч. на 10.07.2020 г. и ще действа до второ нареждане. Заповедта вече е пратена на областните управители. Новото в случая е: 
1. Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия на открито и закрито да се провеждат, без да се допуска публика;
2. Да не се допускат посетители в дискотеки, барове, клубове, пиано барове на закрито. За същите, които са на открито - броят на допусканите хора да не надвишава 50% от местата в заведението;
3. Забраняват се групови тържества на открито и закрито  с повече от 30 души. Става дума за балове, сватби, кръщенета и др.
      Възложено е на БАБХ и съответните Инспекции по труда да проверяват съответно заведенията и работодателите, дали се спазват противоепидемичните мерки.
 
 

@@
Новини » - Легловата база в хотелите в Павел баня е заета на 43%
Posted by SB on 2020/7/6 17:25:07 (564 reads )
      Община Павел баня взе участие в конференцията, организирана от Община Стара Загора, в-к “Стандарт” и министерството на икономиката и министерството на труда и социалната политика, която  днес се провежда в Стара Загора.
      В хода на дискусията бе поставен акцент и върху развитието на туризма в региона в условията на пандемичната обстановка. “Легловата база в хотелите на територията на община Павел баня е заета на 43%. Дори има хотели, които достигат почти 60% ползване на легловата си база. Разбира се, при спазване на изискванията и мерките за безопасност в условията на коронавирус”, заяви зам.-кметът Йордана Енева. Тя допълни, че е оптимист за бъдещето на туризма в региона и припомни, че община Павел баня бе една от общините, които се възползваха от социалните мерки, предприети от Правителството. 
      Днешната дискусия се провежда под надслов “Стара Загора срещу кризата” в рамките на националната кампания “Заедно срещу кризата”.
 

« Предишна[1] 2 3 ... 5 Следваща »
Пътят на отпадъка

Интервю със Зам.-кмета

Меню

  Страници на училища и детски градини в общината

  Профил на купувача на СУ "Христо Ботев">

  Профил на купувача на ОУ "Ген. Скобелев" с. Скобелево>

  Профил на купувача на ОУ "В.Левски" с. Г.Сахране>

  Бюджети на училищата>

  Обявления детски градини>

   Евроинтеграция


   Партньори