Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Новини : - Среща между кметовете на Павел баня и Казанлък
Posted by SB on 2020/2/5 8:54:41 (770 reads )

- Среща между кметовете на Павел баня и Казанлък

      Кметът на община Павел баня Иса Бесоолу взе участие в среща относно търсене на разширени възможности за подкрепа на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“ - гр. Казанлък. Поканата му бе отправена от градоначалника на Казанлък Галина Стоянова, чиято идея е анонсирането на поредица от разговори с управляващите и останалите общини, които биват обслужвани от казанлъшката болница, в намиране на по-широка финансова подкрепа за запазване на високото ниво на грижи, специалисти и оборудване в МБАЛ.
      „Разбира се, че ще помогнем на болницата!“, увери кметът на Павел баня Иса Бесоолу и предложи провеждането и на други срещи, след когато бъде приет общинският бюджет, за да се разгледат по-конкретно възможностите за финансова помощ.
      Участие в срещата взеха и заместник-кметовете на Павел баня Йорданка Енева и на Казанлък Ахмед Мехмед.
      Д-р Кети Маналова – директор на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“, която също бе на разговорите, запозна участниците с възможностите на лечебното заведение и неговото финансово състояние, както и с най-важните проблеми за решаване. „Казанлъшката болница стои доста устойчиво сред общинските болници на здравния пазар в страната, с добри специалисти.“, отбеляза д-р Маналова. Тя подчерта сравнително стабилната роля на болницата в региона, но отбеляза, че необходимостта от запазване на нивото и постоянната потребност от модернизация са от изключително значение за здравето на всички, живеещи в региона.
      МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“ посреща годишно повече от 11 000 жители на 5 общини: Казанлък, Павел Баня, Мъглиж, Гурково и Николаево. През 2019 г. 6 800 жители на община Казанлък са преминали през лечебното заведение. От Павел Баня техният брой е 1100.  
 
.