Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив предстоящи.. : - Трабант фест в Павел баня
Posted by SB on 2017/11/8 11:35:20 (1078 reads )

- Трабант фест в Павел баня

   На 11.11.2017 г в гр. Павел баня предстои да се проведе мероприятие, по повод 60 годишнината на една от емблемите на социалистическата автоиндустрия .
   На 7 ноември 1957 г. в Източна Германия е произведен първия автомобил от марката Трабант. Името Трабант възниква от конкурса за избор на име на първия такъв – Р 50 и в превод означава “спътник”. Тези малолитражни немски возила са произвеждани между 1957 и 1991 г в автомобилния завод VEB „Sachsenring“ в Цвикау, Германската демократична република.
   Производството на превърналата се в легенда немска марка е спряно на 30.04.1991 г. За 34 години от завода са излезли 3 096 999 автомобила. Трабант е една от най-успешните експортни стоки на ГДР и заедно с по-големият си брат Вартбург формира около половината от износа на социалистическата страна.
   Картонената кола с пушещ двутактов двигател бързо става обект на подигравки, шеги и главен герой в редица вицове, но днес е ценна придобивка за много колекционери и привърженици на ретро автомобили.
Национален Клуб Трабант съществува от 2004 г и e един от многочислените клубове, посветени на марката.
   Очаква се в мероприятието по повод честването на юбилея в Празничния Трабант Фест да вземат участие доста автомобили от различни краища на страната – София, Ботевград, Плевен, Велико Търново, Разград, Исперих, Търговище, Силистра, Русе, Добрич, Варна, Стара Загора, Пловдив , Благоевград и др. Очаква се автопаркът от соц.возилата да бъде разнообразен – от началото и края на производството на Трабант, такива, които ще привлекат със своя удивителен тунинг и външен вид.
    Едни от тях ще бъдат две лимузини трабант, трабант 4х4 , няколко трабант 600 - от 1963, 1964 г и от 1965 г трабант 600 комби, трабант делукс серия, масово срещаните трабант 601 S , както и от последните модификации 1,1 с фолксваген двигател, както и представители на по-големия брат Вартбург. Заявилите участие и присъствие на събитието са над 40 автомобила.
    За първи път домакин на тази проява ще бъде гр. Павел баня. Празничния Трабант Фест ще се проведе на централния площад в гр.Павел баня , пред общината   с обявен начален час 13 ч .
   Очаква се на мероприятието да присъсват множество привърженици, любители, съмишленици и почитатели на немската марка Трабант.    Национален Клуб “Трабант” е щастлив да бъде организатор на предстоящото мероприятие и ще посрещне с “добре дошли” всички фенове, почитатели, гости и приятели на марката “Трабант”, желаещи да се включат в мероприятието.