Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив предстоящи.. : Коледни и новогодишни празници
Posted by SB on 2010/12/9 8:47:02 (1364 reads )

Коледни и новогодишни празници

Коледни и новогодишни празници в Павел баня
И в края на тази календарна 2010 година, нека отново да си припомним традициите, да направим равносметка на онова, което постигнахме и онова, което ни предстои, и да пуснем коледната магия в домовете си, защото всички ние имаме нужда от повече спокойствие и сигурност в живота си, защото Коледа е време, което събира семейството и заздравява връзките между членовете му, защото с раждането на Божия син се ражда и нещо красиво, чисто, свято- надеждата за по- добро бъдеще.
Павел баня усилено се подготвя за предстоящите празници, а и отново общественият живот е наситен с културни събития и  мероприятия, които ще подсилват настроението и ще се стараят да предложат на своите жители и гости едни незабравими преживявания, изцяло в духа празничната атмосфера.
В четвъртък- 16.12.2010г. от 11.00 часа, децата на Павел баня ще участват в поставянето на Коледно- новогодишната украса на празничната елха и центъра.  Малко по- късно през деня, от 17.30 часа, каним всички жители и гости на града да се включат в мига на запалването на коледните светлинки, които ще огряват идеалния център през всички дни на декември.
Вторник- 21.12.2010г. е денят, в който пък от 17.00 часа ще бъде открита коледна изложба но кулинарни ястия, приготвени с много желание и ентусиазъм от граждани на Павел баня. Вкусните експонати, ще бъдат подредени в зала „Младост” на читалище „Напред”.
 Почитателите на класическата и духовата музика ще имат възможност да изживеят едно естетическо удоволствие, благодарение на концертната програма, подготвена от състави към школата по изкуствата в сряда- 22 декември от 17.00 часа в зала „Младост” на читалището.
23.12.2010г. в навечерието на Бъдни вечер също от 17.00 часа, любителите на театъра ще се потопят в красотата на това древно изкуство, благодарение на спектакъла, който подготвят участниците в театрална студия „Дядовата ръкавичка” при читалище „Напред”. Домакин на събитието е зала „Младост”.
На Коледа- 25 декември от 10.00 часа, община Павел баня кани всички на площада, за да посрещнем заедно коледарските групи и да се поздравим с настъпването на Рождество Христово.
Хорът за школувано пеене „Тодор Мазаров” е една културна институция, спечелила уважението и признанието на поколения павелбанци. В навечерието на 2011 година, те отново ще имат шанса да чуят едни от най- любимите, популярни и обичани песни, с който хористите ще направят неповторим коледен подарък за празниците. Заповядайте на 28 декември от 17.30 часа в зала „Младост”на концертния спектакъл, изпълнен с духовна красота и професионализъм.
Фолклорен танцов ансамбъл „Детелини” се завръща след усилени репетиции, за да запълни отреденото му запазено място сред концертните прояви. В броените часове до настъпването на новата година, жители и гости на Павел баня ще усетят отново динамиката, жизнеността и колорита на българските народни песни и танци. ФТА „Детелини” ви очакват на празничния си Коледно- новогодишен концерт на 29 декември от 17.30 часа в зрителната зала на читалището, на който и кметът на община Павел баня Станимир Радевски ще поднесе своите пожелания на съгражданите си.
И за да е празникът ни още по весел, пъстър и богат, нека бъдем всички заедно на 31 декември в полунощ на площада, където да се поздравим за новата година по начина, който умеем най- добре- с кръшно, българско хоро…
Екипът на pavelbanya.bg Ви желае едни незабравими коледни и новогодишни празници, изпълнени с много топлота, семеен уют, споделено щастие и реализирани мечти, защото по Коледа се случват чудеса, само ако те бъдат силно пожелани!
 
                                                                                                                                                             Румен Скрински
Коледни и новогодишни
празници в Павел баня
                                                   Декември – 2010г.
 
 
Четвъртък
16.12.10г. от 11.00 ч.   “Да украсим с песни коледната елха” – на площада с участието   
                                           на децата на Павел баня
 
                   от 17.30 ч. Запалване светлините на коледната елхаи коледната украса        
 
Вторник
21.12.10г. от 17.00 ч.   Откриване кулинарна изложба – коледни ястия приготвени от граждани на Павел баня – Зала „Младост” на читалище „Напред”
 
Сряда
22.12.10г. от 17.00 ч.  Концертна програма от състави към Школата по изкуства - Зала „Младост” на читалище „Напред”
 
Четвъртък
23.12.10г. от 17.00 ч. Спектакъл на театрална студия „Дядовата ръкавичка” при читалище „Напред”- Зала „Младост” на читалище „Напред”
 
Събота
25.12.10г. от 10.00 ч.   “Да се поздравим за Коледа” – среща на коледарските     групи на площада.
 
Вторник
28.12.10г. от 17.30 ч.   Коледен концерт на хор „Тодор Мазаров” – Зала „Младост” на читалище „Напред”
 
Сряда
29.12.10г. от 17.30 ч. Коледно-новогодишен концерт на ансамбъл „Детелини” и поздравление от кмета на общината – Зрителна зала на читалище „Напред”
 
Петък                      
31.12.10г. от 24.00 ч.   Посрещане на новата 2011г. и празнично новогодишно хоро на площада.