Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Усилена работа по реализацията на проекти
Posted by SB on 2009/7/9 11:04:16 (2792 reads )

- Усилена работа по реализацията на проекти

      Тече раелизацията на два от одобрените проекти по програма "Красива България

      По проект Културен комплекс село Турия - село музей е завършен първият подобект - родната къща на Чудомир е с нов покрив, пребоядисана и с видимо подобрен външен вид. Възстановен е и декоративния кладенец. В момента се ремонтира църквата "Св. Димитър", която е уникална със своята 100 годишна история. Предстои обновяване на читалището и центъра.

      В гр, Павел баня също се работи по одобрения проект по програма Красива България. Изцяло ще бъде ремонтирано читалище "Напред" - с подновена дограма и фасадно боядисване. Реновиран ще бъде и шадраванът, предстои уширяване на зелената площ, преасфалтиране, подмяна на осветителни тела и нови пейки - това са допълнителните дейности по проекта.

      С нови детски площадки ще се похвалят до края на лятото в селата Габарево и Манолово. Финансирането за тях е от Предприятието за управление на дейности по опазване на олокната среда, като преди да се изградят новите съоръжения ще бъдат почистени нерегламентираните сметища в околностите на двете села. По този начин ще има полза за всички - чисто село и усмихнати малчугани.

      Кът за отдих около изсъхналия бряст в гр. Павел баня ще бъде изграден със средства от Предприятието за управление на дейности по опазване на олокната среда. Предвидени са мероприятия за запазване на кореновата система на дървото. Дърворезбата на Иван Бубев върху дървото предизвиква интерес сред туристите и сега. В края на лятото, когато на това място ще има пейки, цветни кашпи и осветление, Бряста ще бъде любимо място за почивка в гр. Павел баня