Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Набират се приемни родители за Област Ст. Загора по проект
Posted by SB on 2019/8/9 10:24:11 (378 reads )

- Набират се приемни родители за Област Ст. Загора по проект

 
Набират се приемни родители за Област Стара Загора по Проект „Приеми ме 2015“
      Област Стара Загора е една от 28-те области в страната, включени в Проект „Приеми ме 2015“, развиващ социалната услуга „Приемна грижа“ в страната. Проектът  е финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансиран от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд. Изпълнява се от Агенцията за социално подпомагане в партньорство с общините в Р България. Проект „Приеми ме 2015“ се развива на областно ниво, като от Област Стара Загора са включени общините Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Мъглиж, Павел Баня и Раднево.
      Областният екип по приемна грижа набира кандидати за приемни родители от общините – партьори по Проекта. С приоритет са кандидатите, които искат да се грижат за дете, във възрастовата група 0 – 3 години. До четири месеца продължава проучването и оценката на възможностите на желаещите да предоставят социалната услуга „Приемна грижа“. Всички професионални приемни семейства са финансово обезпечени, в периода, в който полагат грижи за приемно дете.
      Всеки желаещ да кандидатства или да получи повече информация, може да се обърне към Областния екип по приемна грижа на адрес:
гр. Стара Загора, ул. „Христо Ботев“ 205
гр. Казанлък, ул. „Войнишка“ 25
      За контакти: Десислава Генчева – Началник на Областен екип по приемна грижа, тел. 0878/799 373, 0878/799 239, 042/681 479.
      51 са утвърдените професионални приемни семейства в Област Стара Загора. От тях 21 семейства са в Община Стара Загора, 14 в Община Казанлък, в Община Чирпан те са 11, в Община Мъглиж – 3 приемни семейства и по едно професионално приемно семейство има в Общините Павел Баня и Раднево.