Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Актуално : 2 юни
Posted by SB on 2009/6/3 9:12:52 (1501 reads )

2 юни

                Вече пета година в Павел баня по идея на Кмета на общината г-н Станимир Радевски датата 2 юни се отбелязва тържествено с военни почести и тържествена проверка-заря. Празничните прояви започнаха с представяне книгата „Звезда се стреля по синьо небе” на Лилия Димитрова, за живота на най-младия ботев четник, нашия съгражданин Цанко Минков – Комитата В 18:30 ч. пред паметника на Цанко Минков – Комитата с военни почести бяха поднесени венци и цветя в памет на загиналите за свободата на България и прозвуча стихотворението на Христо Ботев “Хаджи Димитър” в изпълнение на малкия Митко.
                По инициатива на кмета на община Павел баня Станимир Радевски, подпомогнат от местни граждани бе изнамерен проект за бюст на Комитата изработен преди много години от родолюбеца архитект Топалов. Г-н Радевски поръчва изработването на паметник,като продължение на започнатото родолюбиво дело. Общински съвет гласува средства за построяването според възможностите на общинския бюджет, а с концерт по повод 130 годишнината от Априлското въстание стартира и дарителска кампания за събиране на средства. На 2 юни 2006г. отново с военни почести е открит този паметник – дългогодишна мечта на поколения павелбанци.
                Празничен концерт с участието на мъжко вокално трио „Уникалните гласове” и духов оркестър при 61 Стрямска механизирана бригада събра многобройна публика пред лятната сцена в центъра на града.
                 От 20:30 часа с тържествена проверка - заря отново бе отбелязана тази славна дата. Гост на тържествата бе зам.-министъра на външните работи на република България г-н Родион Попов.