Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив предстоящи.. : - Започна подготовката на "Старци в Турия" - 2014
Posted by SB on 2014/1/28 13:34:19 (1321 reads )

- Започна подготовката на "Старци в Турия" - 2014

 
На 23 март 2014 година ще се проведе традиционният фестивал на маскарадните игри „Старци в Турия” – 2014 година. И тази година организаторите на проявата - Община Павел баня, Читалище „Чудомир - 1905” и кметството на село Турия очакват мероприятието да привлече много участници и гости.
Желаещите да се включат в конкурсната програма трябва в срок до 17 март 2014 г. да подадат своя формуляр за участие, който е публикуван в сайта на Община Павел баня.
Фестивалът, който има състезателен характер, се провежда в края на месец март и е част от отбелязването на „Чудомировите празници”, традиционни за региона. Участниците в конкурсното дефиле, което се предвижда да започне в 10 часа на 23 март 2014 г. ще представят на многобройната публика различни маски, облекла и обичаи, характерни за региона, който представят.

Основната идея на организаторите е да се покаже културното наследство, свързано с маскарадните игри в бита на българина, както и да се подпомогне тяхното съхранение и предаването им от поколение на поколение.

Статут на фестивала

Формуляр за участие