Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Интервю с Кмета на община Павел баня
Posted by SB on 2007/12/3 12:54:31 (3684 reads )

- Интервю с Кмета на община Павел баня

На 12 ноември тази година избраният със 70.88% от вота на избирателите за втори мандат Кмет на община Павел баня Станимир Радевски положи своята клетва.
За приоритетите, за нелеката работа на кмета, за тайната на един успешен мандат ще научите повече от интервюто ни с Кмета на община Павел баня Станимир Радевски.
 
Господин Радевски, спечелихте изборите за кмет на община Павел баня още на първи тур. Как ще коментирате вота на избирателите?
 По тази тема може да се говори много. Но изхождайки от опита на предходния ми мандат мога да кажа, че всичко има своите позитиви и негативи. Негативите, които преживях по време на местните избори тази година, бяха свързани с това, че от части се почувствах така сякаш нищо до сега не е свършено за благото на общината. Всичко онова, което остана зад гърба ми, всички онези успехи, на които хората се радваха, културният живот, възродените празници в общината, които получиха висока оценка от специалистите в тази област радваше мен и обикновените хора и ми даваше чувство на удовлетвореност от свършеното, от това, че моя труд не е хаотичен, не е напразен, че моята работа в продължение на четири години се е развивала, че е била успешна, че е била ползотворна за община Павел баня, която сега вече има коренно нов облик. Но в един момент, когато дойде време за нови местни избори, се почувствах като безделник, като човек, който не си е свършил работата така както трябва. Това разбира се мен не ме разочарова, тъй като резултатите от изборите бяха категорични. Хората повярваха в мен и в това, че мога да продължа със същия дух работата си, което от своя страна ми донесе и позитивите, вярата и надеждата, че бих могъл да продължа с още по- голямо желание започнатото дело в община Павел баня. Това от своя страна ме задължава да нося огромната отговорност за още повече и по- високо качество на работа. Да направя така, че на база опита, който имам от предходния мандат с работата в Общината и с Общински съвет да подходя с още повече сили за реализиране на Общински план за развитие 2007- 2013г. и Стратегията за устойчиво икономическо развитие на община Павел баня за периода до 2025г. и да работя за това Павел баня да се превърне в още по- търсен национален курорт.
Какви са приоритетите ви за идните четири години?
Нищо в община Павел баня не е спирало работата. Всички работеха интензивно в цялата община. Продължаваме стъпките по изпълнение на Общински план за развитие 2007-2013г. Предстои приключване на започнатите вече проекти по водопреносната мрежа и изграждане на колектора на ул.Стара планина и ул. Синьовец гр.Павел баня. В с.Горно Сахране изпълнението на такъв е готово. Приключихме с един голям етап от подмяната на канализационната мрежа в с.Тъжа. сега се работи и по проект за изграждане на колектор, който се надявам до края на годината да бъде финализиран. От опит знам, че това, което се прави под земята се забравя от хората. Разбирам желанието на жителите на общината за добре асфалтирани улици, осветление, но всеки един трябва да разбере, че строежа на една сграда започва от основите, а се събаря от покрива. Не може първо да асфалтираме, а после да разкопаваме готовите настилки, напротив- продължаваме първо с подземния кадастър. Там където сме приключили с ремонтните дейности ще пристъпим към асфалтиране. Притеснява ме само това, че в с.Турия нямаме готов подземен кадастър. Убеден съм, че в близко бъдеще ще се справим и с тази задача, била то и със собствени средства на общината, за да може да осигурим трасето, по което ще минава държавен път II – 56.
Като първи европейски кмет на община Павел баня, стремежите ми са свързани с това нашата община да се изгради като европейска, отговаряща на високите изисквания на Европейския съюз, тъй като имаме голям природен потенциал.  
Това в общ план предстои в близко бъдеще да бъде осъществено. Надявам се, че през тези четири години Община Павел баня ще има още по- голям възход във всяко едно отношение. Имам вече опита като кмет, позициите в ръководството на държавата, установените позитивни отношения, опита в изготвянето на проекти, без които не можем да разчитаме на европейските фондове. В тази посока са насочени и моите надежди и перспективи, за да може да реализирам желанията и мечтите на гражданите, дали вота си за мен.
В ежедневната си работа кметът на общината в определена степен разчита на екипа до себе си. Трудно ли се сформира работещ екип или каква е тайната на един успешен кмет?
Трудно. Ако някой каже, че е лесно, надявам се, че няма да се окаже прав. Като наближи време за избори проблемите се политизират. Появяват се конфликти, които са в тежест при ежедневната работа в общината, защото тези хора преследват повече личните си интереси и се стремят към постове, които не винаги отговарят на възможностите им. При сформирането на екип всяка партийна група търси пост в общината, който да бъде зает от неин представител. От тук започват и агресивните предизборни кампании. Но си мисля, че това не е начина, с който могат да бъдат спечелени избори. При сформирането на екипа си аз се въздържам от тези неща. Общината не е политически кабинет. Тук работят експерти и професионалисти. Тук трябва да са хора, можещи и знаещи, а не да се създават политически групи. Това е негативно явление в една община и аз се стремя да не допускам такива грешки. Работил съм и ще работя принципно, за което нося своята отговорност пред обществеността.
Вашата работа е пряко свързана с дейността на общинския съвет. Как мислите, по- лесно или по- трудно ще ви бъде да работите с новите представители в местния парламент?
Общински съвет Павел баян е изцяло подновен, като има само двама представители от миналия мандат. Но ние сме малка община и се познаваме. Що се отнася до работата на общински съвет- чрез медийното пространство ще се постараем да предадем максимална прозрачност на работата на местните старейшини, за да видят жителите на общината кои са техните избраници, какви качества и способности притежават, техните интереси и коментари. Всички ще могат да чуят и видят моите предложения, обсъжданията по тях и гласуването.
Пледирам за една толерантност между работата на Общинска администрация и Общински съвет, защото в крайна сметка политически или личностни интереси, различия в характерите трябва да бъдат загърбени и всичко да става в интерес на жителите на общината, за да бъдат решавани проблемите и общината да се развива към по- добро.   
Какво ще пожелаете на новите общински съветници?
Пожелавам им да загърбят политическите пристрастия. Да водят политическия си живот извън местния парламент. Повече дела и добри резултати през идните четири години, през които ще работим заедно.
Всички сме свидетели на това, колко много е ангажиран един кмет. Но все пак, когато успеете да откраднете минути от забързаното си ежедневие, как си почивате?
За съжаление, наистина ми остава много малко свободно време. Изключително рядко почивам събота и неделя, а и през празниците. Малкото време за отдих между ежедневните ми ангажименти прекарвам с конете. С тях и двете ми кучета си почивам и се забавлявам. Те са чудесни приятели. Едно от най- големите ми удоволствия е ездата. Така разхождайки се с коня си по местата, които в началото на втория ми мандат бяха наводнени и виждайки разрушените съоръжения за поливане на парковата зона в Павел баня, падналия мост за “Манастирчето” и този в с.Скобелево, осъзнавам силата на природата, срещу която сме безсилни. Но ние продължаваме да се борим и да решаваме възникналите проблеми. Продължаваме да възстановяваме разрушеното и пораженията от природната стихия. Ще се справим!
И за да завършим нашия разговор с поглед, отправен напред към бъдещето какви са мечтите на кмета Станимир Радевски?
Мечтите ми са безкрайни. Мечтата ми е да завършим подземната инфраструктура на община Павел баня. Да се изградят пречиствателни съоръжения и да бъдат благоустроени всички населени места на територията на общината. Всичките села в общината са хубави и към всяко едно от тях се отнасям с уважение. Удовлетворен съм от това, което съм направил в отделните села, защото знам, че хората разчитат на мен. Никога не съм имал пристрастия към някое определено село. Насочвам усилията си там, където е най- тежко положението на хората.
Какво ще пожелаете на жителите на община Павел баня?
Пожелавам им здраве, лично и семейно щастие. Никога да не ги напуска вярата в живота им и да са убедени, че всичките им мечти ще се реализират. Това, което видяха през изминалия мандат ще бъде още по- добро и с още по- големи успехи. Разчитам на тяхната помощ и на тяхното съдействие, за да решаваме проблемите заедно. Надявам се, че в края на втория ми мандат ще се поздравим с още по- завидни резултати.
Господин Радевски, благодарим ви за това интервю и ви пожелаваме много успехи в нелеките начинания, които сте поели като кмет на Община Павел баня.
Аз също ви благодаря за интервюто и искам чрез вас да отправя своя апел към жителите на общината за тяхната помощ в решаването на проблемите. Нека в това начинание взаимно да проявим разбиране и да продължим заедно.
                                                                                                               Интревюто взе Гергана Йорданова